Bussresa till Halland

Följ med på en resa till vårt systerlandskap Halland för att uppleva byggnader med anor från 1600-, 1700- och 1900-talen.

Datum: 26:e oktober, 08.00 – ca 19.00

Vi får se skillnader men också likheter med de byggtraditioner som finns i Skåne när vi med den välkände byggnadsvårdaren Sten Nilsson som ciceron besöker byggnader i södra Halland. Det är ett unikt tillfälle att komma byggnader och byggnadssätt inpå livet!

Vi får bland annat se en kringbyggd gård med ursprung i 1600-talet, ett torp där den hantverksskicklige torparen inte bara byggde själva torpet utan också många av möblerna och även ett så kallat sydgötiskt hus, det vill säga en ryggåsstuga kantad av två häbbare (härbren)..

Bussresan startar i Malmö kl. 08.00 och planeras gå norrut via Hörby och Ängelholm. Schema med upphämtningsplatser och tider ges vid anmälan.

Kostnad: 500 kr per person. I priset ingår bussresa, entréavgifter, eftermiddagskaffe och guidning men inte lunch.

Anmälan är bindande och görs till info@skanskagardar.se senast 21:e oktober. Begränsat antal platser. Anmälan är öppen för medlemmar i föreningen Skånska gårdar, BEVIS (Byggnadsvård i Skåne) samt Byggnadsvårdsföreningen.